Почиње реконструкција објекта „Радост“

Општина Прокупље потписала је уговор са Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) о реализацији пројекта реконструкције кухињског и техничког блока у објекту „Радост“ Предшколске установе „Невен“. За уређење овог објекта, Европска унија ће преко развојној програма ЕУ ПРО издвојити 150 хиљада евра, а локална самоуправа нешто преко 110 хиљада евра.

– Европска унија ће преко овог програма у 37 локалних самоуправа у Србији, између осталог и у Прокупљу, финансирати са 4,5 милиона евра реализацију пројеката који се односе на развој јавне инфраструктуре. Потписивањем уговора, стекли су се услови за почетак реализације пројекта. У наредном периоду, расписаћемо јавну набавку за избор извођача радова, а рок за реализацију пројекта је 18 месеци, каже Маја Башић, члан Општинског већа Прокупља.

Како додаје, реконструкција кухињског и техничког блока у објекту „Радост“, поред грађевинских и грађевинско-занатских радова, укључује и замену електроенергетских, хидротехничких и машинских инсталација, односно промену начина грејања, обзиром да је у плану прелазак на пелет.

Према њеним речима, у овом објекту смештена је централна кухиња у којој се припрема храна, којом се, поред овог објекта, снабдевају и објекти „Бисери“, „Бајка“ и „Бамби“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*