Ученици показали пекарске вештине

Ученици Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“ учествовали су на манифестацији „Пекарски дани“, која је од 17. до 19. октобра одржана у Алексинцу. Ово је тринаеста по реду међународна манифестација, коју под покровитељством Општине Алексинац организује Пољопривредна школа „Шуматовац“.

– Ученици наше школе користе сваку прилику да презентују своја знања и вештине, а оваква такмичења су прилика да покажу своју креативност и науче нове трендове пекарства.  Трудимо се да што чешће учествујемо на оваквим манифестацијама, тако да смо и сами прошле године организовали „Погачијаду“ у нашој школи, казала је професорка прехрамбене групе предмета Слађана Радоњић.

У оквиру такмичења, један од задатака било је припремање славске трпезе, посебно славског колача, који су прокупачки млади пекари одрадили самостално, без помоћи и сугестије професора.

Поред прилике да одмере своје умеће са ученицима других прехрамбених школа, ученици су имали могућност да много тога науче од професионалних пекара, али и да се друже са вршњацима и стекну нова пријатељства.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*