Доња Стражава добија библиотеку и читаоницу

У селу Доња Стражава, у четвртак, 25. октобра, у 12 сати, Народна библиотека „Раде Драинац“ отвориће свој огранак. Библиотека ће у овом селу бити смештена у згради Основне школе. У пригодном програму, који ће бити припремљен за ову прилику, учествоваће и представници Радио Београда, који ће у оквиру програмске акције „Књига солидарности“, тамошњој читаоници уручити 1000 књига.

– Прокупачка библиотека је имала своје огранке у неколико села. Последњи су били још давне 1970. године у селима Крушевица и Петровац. Онда су затворени осамдесетих година, јер у њима није било довољно деце. Читаоница и библиотека су остале само у Малој Плани и Житном Потоку. У њима и сада постоји одређени фонд књига, само је све у стању мировања. Планирамо да следеће године и то профункционише и заживи у правом смислу те речи, рекао је директор Народне библиотеке „Раде Драинац“ Драган Огњановић.

За огранак библиотеке у Доњој Стражави, матична библиотека је одвојила 2750 књига.

-Да би огранак библиотеке уопште постојао потребно је да има преко 3000 књига. Ми тај услов испуњавамо, јер нам  представници Радио Београда на поклон доносе још 1000 књига, додао је Огњановић и истакао да је фонд књига за децу и одрасле већ одвојен.

Директор прокупачке библиотеке је нагласио и то да ће мештани овог села, у својој библиотеци имати и рачунар и интернет, који ће моћи да користе за своје потребе.

urednik

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*