Александар Симоновић приредио пријем за делегацију Спортског савеза Србије: Штефанек посетио Прокупље


Градоначелник Прокупља Александар Симоновић примио је делегацију Спортског савеза Србије коју су предводили председник Давор Штефанек и секретар Горан Маринковић. Састанку, на коме је било речи о актуелној ситуацији у прокупачком спорту и о даљој сарадњи у области спорта, присуствовали су и члан Градског већа за спорт Наталија Окичић, као и представници Спортског савеза Прокупља.

-Велико ми је задовољство што су данас у Прокупљу представници Спортског савеза Србије, а посебно што је овде Давор Штефанек јер сви знамо колико он значи за Србију и колико је одличја донео нашој земљи. Упознали смо госте са стањем у спорту на теритирији града Прокупља, а оно што ми је посебно драго и што сам нагласио, јесте да имамо 30 клубова у којима се 975 малишана бави спортом. Циљ нам је да и рекреативно имамо што више деце која се баве спортом и да их на тај начин склонимо са улице. Сваке године, буџет за спорт повећавамо, и ове године смо за 40 процената издвојили више средстава за ту намену у односу на прошлу годину. Сигуран сам да ће спортисти то својим резултатима вишеструко вратити. Наши спортисти су навикли да имају подршку Града Прокупља, а ја бих искористио ову прилику да позовем наше приврднике који остварују добре финансијске резултате, да и они узму учешће и почну да спонзоришу клубове. То би веома значило спортским радницима и деци која тренирају, трудили би се да остваре што боље резултате. Ми смо само суфинансијери спорта, али ниједан клуб нећемо оставити на цедилу, увек ћемо наћи начин да помогнемо, како бисмо испунили главни циљ, а то је да се што већи број деце бави спортом, рекао је Александар Симоновић, градоначелник Прокупља.

Делегација Спортског савеза Србије задовољна је сарадњом Града и локалног Спортског савеза, уз очекивања да ће спорт у Прокупљу у наредном периоду бити на што већем нивоу.

-Изразио бих захвалност градоначелнику што нас је данас примио и, наравно, Спортском савезу Прокупља, који нас је позвао у госте. Ово је наша стандардна процедура, где обилазимо градове и сусрећемо се са проблемима у спорту на локалном нивоу. Данас смо овде сазнали много лепих ствари, да Спортски савез има велику подршку локалне самоуправе и да функционишу на један веома добар начин, истакао је Горан Маринковић, секретар Спортског савеза Србије.

2 Коментара

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*