Бесплатне карте за прокупачке средњошколце-поклон Дома културе

????????????????????????????????????


Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“, позоришну сезону у Прокупљу отворило је гостујућом представом лесковачког Позоришта „Прељубници“.

У овој симпатичној комедији, писаној јужњачким дијалектом, уживао је велики број Прокупчана. Она је изазвала смех присутних, зато што је исмејавала нешто што се веома често догађа у нашој околини, а о чему се не говори све док „чаршија“ не сазна за то. Овде је смех био загарантован.

Прва представа Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“ биће изведена већ почетком фебруара, тачније 6. фебруара у 19.30 сати. То ће бити реприза представе „Да ли је то била шева“, за коју је Дом културе обезбедио бесплатне карте за све прокупачке средњошколце. Потребно је само да карте резервишу на број телефона 027/321-002 или на фејсбук страници ове установе.

Представу „Да ли је то била шева“ режирала је Тијана Петровић, по тексту Ефраима Кишона.

Она је премијерно изведена у октобру прошле године, а у њој су играли Ивица Илић (Ромео), Тијана Петровић (Јулија), Предраг Славковић (Шекспир), Дејан Јовичић (Лоренцо), Анастасија Цвијановић ( Лукреција) и Јелена Лукић (Суфлер).

Овај комад је публици пружио другачији поглед на најпознатију љубавну причу о Ромеу и Јулији, 30 година пошто су преживели и остварили своју љубав.

Комад „Да ли је то била шева“ Ефраима Кишона је сатирична слика једног од највећих љубавних парова у светској књижевности, Ромеа и Јулије, коју је Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ маестрално извело. Они у њој нису трагично окончали своју љубав већ су преживели, Јулија се пробудила на време да спречи Ромеово самоубиство.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*