Ансамбл „Коло“ одушевио прокупачку публику

????????????????????????????????????

После више од неколико деценија, Прокупчани су синоћ по први пут у Дому културе имали прилику да уживају у наступу Ансамбла „Коло“. Њихово прво гостовање у нашем граду, забележено је још пре неколико деценија, када су наступили на отвореном, у Основној школи „Никодије Стојановић Татко“.

Овај концерт, Ансамбл „Коло“ одржао је у оквиру своје турнеје „4 годишња доба“. Како се и очекивало, за концерт се тражила карта више, те је тако сала Дома културе била мала да прими све оне који су желели да виде наступ овог, по много чему, посебног ансамбла.

Ансамбл народних игара и песама Србије “Коло”, већ 70 година на високом нивоу негује, чува и презентује српску традиционалну уметност, кроз игру, песму, музику и обичаје. Више од шездесет врхунских уметника, играча који су истовремено и певачи, и петнаест музичара, презентују разноврсну и богату традиционалну уметност Србије. У стварању уметничког репертоара учествовали су наши најеминентнији кореографи, композитори, етномузиколози, етнолози и балетски уметници. Ансамбл “Коло” је стекао изванредну репутацију у земљи и иностранству и носилац је престижних домаћих и међународних награда и признања за високи допринос у култури.

Ансамбл „Коло“ је у досадашњих 70 година постојања приредио више од 5.000 концерата, пред око 10 милиона гледалаца, у најпрестижнијим концертним салама: Метрополитен, Палата Шајо, Карнеги хол, Ројал фестивал хол, Опера у Келну, Театар Фениче, Бољшој театар, Опера у Амстердаму, Кембриџ театар и Гранд казино у Женеви.

Своје данашње име „Коло“, Ансамбл народних игара и песама добија 1953. године, а име су му дали сами играчи.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*