Промоција војних школа у основним и средњим школама Топличког округа

????????????????????????????????????

Представници Универзитета одбране, Војне академије у Београду и центра Министарства одбране Прокупље, обишли су данас основне и средње школе у Топличком округу, како би промовисали средње стручне војне школе и Војну академију.

Ове године, према речима капетана, доктора Миомира Станковића, наставника на Војној академији у Београду, биће уписана 183 кандидата на шест различитих студијских програма.

-Циљ нашег доласка је да приближимо будућим кандидатима услове конкурса за упис на Војну академију, који је отворен 15. фебруара и траје до 31. марта. Основне предности војног образовања су, пре свега, потпуно бесплатно школовање на акредитованим и модерним студијским програмима, као и то да после завршетка студија наши кадети добијају сигуран посао у јединицама и установама Војске Србије, истакао је капетан Станковић и додао да је у току и конкурс за упис у војне гимназије од 1. фебруара до 15. марта и средње стручне војне школе од 15. фебруара до 31. марта.

Кадеткиња четврте године Војне академије у Београду, Светлана Зељић, овом приликом је истакла да се веома поноси тиме што завршава ову школу.

-Војну академију сам уписала 2015. године, из простог разлога  што ме је увек интересовала војска, јер је то частан позив и привилегија. Позвала бих све основце и средњошколце да упишу војне школе јер су то најбоље школе. Овај позив треба да одаберу, јер је частан, а само најбољи ће успети да заврше и добију посао. Ово је пут којим постајемо сталожене, смирене и одговорне особе. Ови људи ће служити за пример својим суграђанима и увек ће бити у могућности да помогну свима онима којима је помоћ потребна, нагласила је кадеткиња Зељић и додала да по завршетку Војне академије, већ са 23 године, постајете свој човек са својим примањима.

Она је подвукла да војне школе у Србији нуде широко високошколско образовање и имају стручан наставнички кадар. О свему томе, заинтересовани кандидати се могу информисати на сајтовима Министарства одбране, Универзитета одбране, Војне академије, где су дефинисани сви општи и посебни услови, које кандидати морају да испуњавају.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*