Апотека „Прокупље” обележава значајан јубилеј: Седам деценија постојања и успешног рада


Поводом великог и значајног јубилеја, 70 година постојања и успешног рада, Апотека “Прокупље” је данас угостила своје  најмлађе суграђане, који су најлепше писали и сликали на тему „Фармацеут мој јунак у белом“.

Прву награду на литерарном конкурсу, који је расписала Апотека, добио је Александар Јовановић из Основне школе „Вук Караџић“ из Житног Потока, другу Мина Ћурчић из школе „Татко“, а трећу Анастасија Стојиљковић из Основне школе „Светислав Мирковић Ненад“ из Мале Плане. У ликовном делу, најбоља је била Сашка Пауновић, друга награда је припала Мини Ковачевић, а трећа Даници Костадиновић. Све три награђене девојчице су полазнице најстарије групе Предшколске установе „Невен“.

Овом приликом, директор Апотеке “Прокупље”, Златан Миљковић је поздравио своје најмлађе госте и уручио им вредне награде. Он је истакао да Апотека увек настоји да подржи своје најмлађе суграђане у свему што раде, а што је важно за њихово одрастање и успешно образовање.

-Сви ми овде функционишемо као једна велика породица и то смо у правом смислу те речи. Тако се односимо и према нашим корисницима и увек их уз топлу реч и савет испратимо из њихове апотеке, рекао је Миљковић.

Овом данашњем пријему, поред награђене деце и њихових учитељица, присуствовала је и члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић, али и дугогодишњи радник прокупачке Апотеке Милић Момчиловић који, без обзира на то што је у пензији, редовно обилази своју, како каже „другу кућу“ у којој је провео пуне 42 године.

-Ова здравстевена установа је увек неговала однос пун поштовања према корисницима, али и колеге, једни према другима. Некада смо били једина установа оваквог типа у граду, а сада је присутан и  велики број приватних апотека. Конкуренција је здрава и не смета овој апотекарској установи да опет буде водећи лидер у пружању услуга, уз врхунски квалитет, савете и љубазност фармацеутских радника који овде раде, а то је уствари кључ њеног дугогодишњег успеха, истакао је Момчиловић.

Обележавање овог важног јубилеја биће испуњено бројним активностима у току целог месеца. Оне ће се, између осталог, огледати и у посети најмлађих Прокупчана, односно Предшколске установе „Невен“, Дому за смештај и негу старих лица у Прокупљу у циљу едукације корисника и особља о контроли и самоконтроли дијабетеса, као и едукацији пацијената за самоконтролу дијабетеса у свим апотекама од 10 до 12 часова.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*