Дом ученика поклонио концерт грађанима Прокупља

Поводом обележавања 60 година постојања и рада, корисници Дома ученика средњих школа, у Дому културе, приредили су пригодан културни програм за грађане Прокупља и своје професоре. Млади уметници су песмом, игром, глумом, рецитацијама показали како се воли своја установа.

-Сада је привилегија бити корисник Дома, из разлога што се овде примају најбољи ученици. Исто тако, локална самоуправа и сви Прокупчани треба да буду поносни што имају једну овакву установу. Осим доброг владања и изузетних успеха у школама, средњошколци показују своје идеје, раскош, вештине и креативност у ваннаставним активностима. Због тога, на свим такмичењима домова широм Србије освајају вредне награде, изјавила је директорка Дома ученика средњих школа у Прокупљу Јелена Вуковић и додала да ђаци својим наступима у земљи представљају не само Дом, већ и град Прокупље.

Она се захвалила запосленима који својим стручним, одговорним и стрпљивим радом доприносе да, након школовања, деци остану у сећању Дом и град.

-Лепо је било гледати младе глумце и слушати певаче народних, забавних и изворних песама. Сву раскош народних ношњи и игара показали су чланови фолклорне групе. Мислим да су сви посетиоци уживали у рођенданском поклону који су им приредили млади, насмејани, весели и, својим наступом, озбиљни извођачи богатог културно-забавног програма, изјавила је члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић и додала да је програм био на највишем професионалном нивоу.

-Дуготрајан аплауз препуне сале најбоља је награда за наступ младих уметника и добрих ђака у својим школама, закључила је она.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*