ЈКП “Хамеум” школама поклонило младице лишћара, циљ: очување животне средине

????????????????????????????????????

Јавно-комунално предузеће “Хамеум”, у акцији којом се подиже еколошка свест најмлађих, поклонило је стотинак стабала основним школама и грађанима Прокупља.

Саднице је обезбедила Радна јединица “Расадник” и намењене су свима који желе да оплемене своје животно окружење, а приоритет имају основне школе из Топличког округа.

-За уређење школског дворишта прокупачке Основне школе “9. октобар”, обезбедили смо 30 садница каталпе, јасена, јавора и бреста, рекао је руководилац “Расадника” Стеван Костић.

Према његовим речима, 20 младица јавора и бреста поклоњено је и Основној школи „Топлички хероји“ из Житорађе, које ће према њиховој жељи бити засађене по околним селима у школским двориштима издвојених одељења те школе.

Такође истиче да су поклонили и 30 садница украсних лишћара становницима Мостарске улице у Прокупљу који су желели да озелене и украсе своју улицу.

У прокупачком “Расаднику” кажу да ће са акцијом поклањања стабала наставити и у наредном периоду, а све у циљу очувања здраве средине и буђења еколошке свести код школске деце.

Такође подвлаче да би у том циљу желели да свака нова генерација ученика, сваке године, у свом школском дворишту посади бар по једно стабло.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*