Aсфалтирање улице у Бабином Потоку

Поред радова на градској путној мрежи, Општина Прокупље не запоставља ни сеоске путеве, те се тако ових дана увелико ради и на уређењу пута у селу Бабин Поток.

По завршетку асфалтирања улица у селима Горња Стражава, Доња Трнава и Ћуковац, ових дана су у току радови и на асфалтирању улице у Бабином  потоку, која води до издвојеног одељења Основне школе „9. октобар“ у том селу.

Дужина улице која се асфалтира је 788 метара, ширине четири метра, а вредност радова износи 6.981.696,00 динара.

Како наводи надзорни орган – Јавно предузеће за урбанизам и изградњу Општине Прокупље, до сада је урађена обрада постојеће макадамске подлоге са ваљањем и ископ јарка за одвођење атмосферске и површинске воде у дужини од 150 метара. Поред тога , насипан је дробљени камени материјал, после чега треба да се поставе ивичњаци, који такође служе за одвођење воде са коловоза испод пута. По завршетку тих радова уследиће уградња асфалт бетона у ширини од четири метра и израда банкина уз леву и десну ивицу коловоза, ширине 40 цм ради обезбеђивања боље пешачке комуникације.

 Укупна вредност радова на уређењу улица у ова четири села, које је обезбедила Општина Прокупље, износи 20.470.476,00 динара.

Локална самоуправа наставља да испуњава обећања која је дала својим грађанима, што значи да ће и ову годину обележити нове улице и путеви, нове водоводне линије, нове фасаде, као и реализација многих других планираних пројеката, који ће Прокупчанима омогућити боље услове за живот.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*