Асоцијација најбољих наставника бивше Југославије похвалила прокупачку учитељицу Јелену Бабић

Прокупачке учитељице, Јелена Бабић из Основне школе „Милић Ракић Мирко“ и Љиљана Соколовић из „Никодије Стојановић Татко“, представљале су своје школе и град Прокупље на Другој регионалној конференцији Асоцијације најбољих наставника бивше Југославије.

Конференција је окупила 230 учесника из бивших југословенских република, који су радове представили на свом матерњем језику. Одржана је под слоганом „Свијет образовања брише границе“.

За свој рад, односно плакат „Наша мала библиотека“, који је представила својим колегама на овој манифестацији, учитељица Бабић је добила похвалу, јер је од 120 плаката, колико је стигло, њен изабран у 30 најбољих, који су представљени у Будви.

-Веома сам задовољна свим дешавањима на Конференцији. Било је лепо и корисно чути искуства и разменити идеје са колегама из бивше Југославије. Обрадовало ме је веома и то што је мој рад издвојен као један од најбољих, рекла је учитељица Јелена, која је и члан Иницијативног одбора ове Асоцијације.

Објаснила је да плакат који је презентовала, садржи школске активности из библиотеке у селу Доње Кординце у коме ради и да је највише посвећен књизи, као најдрагоценијем благу, које треба да читамо и чувамо. Она је истакла да је све кренуло од прикупљања књига за школску библиотеку, којих је најпре било 100, а сада их има 1600 и користе их не само деца, већ и мештани овог села.

Учитељица Љиљана Соколовић је похвалила рад своје колегинице и нагласила да је он на тамошњој манифестацији био оригиналан, другачији и јединствен, као и да је изазвао велико интересовање присутних колега, који су се распитивали за његов садржај.

-Постер моје колегенице је испричао својеврсну, врло богату и садржајну причу, која говори о раду вредних ученика и исто такве учитељице у једној сеоској школи, која ни по чему не заостаје за школама у граду, рекла је Соколовић и додала да је циљ ове Конференције умрежавање и повезивање наставника са простора бивше Југославије, али и могућност да се укаже на постојеће тешкоће у раду, оствари међусобна сарадња и размене искуства, која могу бити корисна у настави

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*