Прокупачки писац Сибин Шовић представио свој нови роман

Прокупачки писац Сибин Шовић и овог јуна обрадовао је своје читаоце новим романом. Реч је о његовој 27 књизи по реду, са насловом „У дому“, која за тему има старост.

И у овом роману, као и у претходним, аутор се бавио породицом и њеним традиционалним вредностима, али се у најновијем, ипак, посебно посветио феномену старости и свему ономе што она носи.

-Зато што остаје без свог брачног друга, главна јунакиња мог романа бива принуђена на велике и тешке животне промене. Све оно што је годинама неговала и љубоморно чувала за своје најближе, сада, када је остала сама, полако почиње да се мења. Она је забринута, страхује од самоће и осећаја напуштености. Деца су наравно ту, али и она имају своје обавезе и породице…, рекао је између осталог о својој новој књизи аутор.

Кроз овај роман, аутор је покушао да „сруши“ предрасуде о томе да отићи у Дом за старе, значи и крај живота. Напротив, он је приказао да установе које се брину о старима, јесу и могу бити велика помоћ и породици и корисницима.

И на овој промоцији, један од најплодотворнијих писаца Топлице Сибин Шовић, већ је најавио представљање своје нове књиге у децембру 2019. године.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*