Барселона „купила“ јетру

Да ли је оправдана сумња да је фудбалски клуб „Барселона“ за свог играча купио јетру на црном тржишту органа?

      Француз Ерик Абидал је за фудбалски клуб „Барселона“ играо шест година, од 2007 – 2013. године и за то време постигао запажене резултате. Њему је током 2012. године откривен тумор и била је неопходна трансплантација јетре. На несрећу, након прве операције стање се погоршало, а тек друга операција је успела. Званичне информације су да је донатор јетре био његов рођак Жерар. Након мучног и дуготрајног опоравка од болести, Абидал је постао технички секретар клупа, а ту функцију и сада обавља.

      Угледни шпански лист „Ел Конфиденсиал“ преноси да је ФК „Барселона“ оптужен да је јетру за свог играча набавио на црном тржишту. Наиме, наводно је полиција пресрела минимум четири телефонска позива која је са непознатом особом водио бивши председник клуба Сандро Росел. Такође, наводи се да је у тим разговорима помињан и начин за набавку органа за тадашњег дефанзивца „Барселоне“.

      Би-Би-Си преноси да је“Барселона“ демантовала наводе и тврди да није „било ничег сличног, нити било каквих неправилности у овом случају“. Такође, болница у којој је урађена трансплантација и сам репрезентативац Абидал су демантовали непријатне вести. У сваком случају, истина или не, најбитнија чињеница у овом непријатном догађају јесте да је фудбалеру спашен живот, а то је драгоцено како за њега, тако и за клуб.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*