Берба грожђа

У прокупачким виноградима, који се према информацији Одељења за пољопривреду Општинске управе  Општине Прокупље простиру на површини већој од 123 хектара, кренула је берба раних сорти грожђа.

Почетак бербе у виноградима Драгана Малетића у Великој Плани посетио је заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић који је рекао да са родом и квалитетом грожђа виноградари могу бити у потпуности задовољни.

– Како се у примену свих агротехничких и заштитних мера и природних потенцијала може добити добар и квалитретан пољопривредни производ може се видети у винограду пољопривредног газдинства Драгана Малетића. Овогодишњи род грожђа је један од најбољих у последњих неколико година, изјавио је Пауновић и додао да је добро што се овог граном пољопривреде почео бавити све већи број младих и што се површине под виновом лозом из године у годину повећавају.

Виноградар  Драган Малетић напомиње да просечан род  грожђа по једној чокоту износи око осам килограма.

– Да би се добио добар род потребно је користити стајњак, благовремено обавити заштиту и применити све агротехничке мере, рекао је он и додао да су ове године временске прилике ишле на руку виноградарима.

Очекује се да берба грожђа на плантажама Топличких винограда у селу Гојиновац, који се простиру на површини од 50 хектара, почне за неколико дана.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*