Бесплатна подела садница

Расадник “Топлица” који у послује у оквиру ЈКП “Хаммеум” Прокупље произвео је дрворедне саднице лишћара, бреста (Улмус цомпестрис), брекиње (Сорбус торминалис), јасена (Фраксинус еџцелсиор), јавора горског, сребренолисног и црвенолисног (Псеудоплатанус, Негундо, Дасyцарпум), каталпе (Цаталпа бигнониоидес) и копривића (Цалтис оциденталис). 
Увелико се врши садња дрвећа по парковима и другим јавним површинама које су у надлежности ЈКП “Хаммеум” Прокупље, а у плану је замена дрворедних стабала која су престарела, прерасла дозвољен простор или угрожавају поџемну и наџемну инсталацију.
 
У току је подела бесплатних садница лишћара и четинара за јесењу садњу коју је организовао ЈКП “Хаммеум” Прокупље у сарадњи са Покретом горана. Лица која су конкурисала преузела су 4.000 комада садница багрема, док ће се саднице тополе делити на пролеће. Помените саднице потичу из расадника “Топлица”, а Покрет горана је поделио 6.500 садница смрче и 1.500 садница црног бора. Наредне седмице ће поделити саднице лишћара свим лицима која су конкурисала са територије Мерошине, Житорађе, Куршумлије.
Количина лишћара која је на располагању за поделу је:
5.500 ком.  јасена
4.500 ком.  јавора
1.200 ком.  храста
6.000 ком   багрема.
 
Уз то, напомињемо да је у току је пријављивање за добијање садница за пролећну
садњу. Могу се пријавити власници из свих Топличких општина.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*