Бесплатна правна помоћ за интерно расељена лица, избеглице и повратнике по споразуму о реадмисији


У Градској кући у Прокупљу, данас је одржана презентација програма бесплатне правне помоћи, коју су одржали представници Канцеларије у Нишу, Драган Гавриловић и Владана Савић.
-Пројекат “Пружање правне помоћи и информација за заштиту и остваривање права интерно расељених лица, избеглица и повратника“, представља наставак сарадње, започете 2008. године, између Владе Републике Србије и Европске уније. Једна од активности Канцеларије је и рад на терену, тако да смо данас у Прокупљу, са циљем да пружимо правну помоћ људима који су то од нас затражили, изјавио је правни саветник Драган Гавриловић.
Он је овом приликом истакао да су од почетка пружања ове врсте помоћи, отворена 7.683 предмета, решена 2.844, вредност имовине која је враћена је 6.341.060 евра, а очекивана вредност имовине предмета који су у процесу је 6.575.710 евра.
-У решавању правних проблема интерно расељених лица са Косова и Метохије, повратника по споразуму о реадмисији и избеглица из Хрватске и Босне и Херцеговине, имамо подршку Комесаријата за избеглице, локалног Повереништва, као и разних удружења која се баве питањама наведених категорија грађана. Стручна правна помоћ потребна им је за решавање питања становања, повраћаја имовине, прибављања правне документације, заступања пред судовима, остваривања права на пензију, објаснио је Гавриловић и додао да се лица заинтересована за бесплатну правну помоћ могу јавити на број телефона 0800-108-208, али и да се све информације о томе могу добити путем сајта www.pravnapomoc.org.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*