Бесплатни превентивни прегледи у прокупачкој Болници у недељу

На иницијативу Министарства здравља, у Прокупљу ће бити  настављена велика акција бесплатних превентивних прегледа, у  циљу заштите здравља становништва.

У Општој болници „Др Алекса Савић“, у недељу, 26. маја, од 8 до 16 часова, у просторијама Службе интерне медицине, грађанима је омогућено да обаве контролу свога здравља без упута и здравствене књижице.

-Како је превенција најбољи вид заштите здравља становништва, позивамо грађане да искористе могућност коју им у континуитету  пружа Министарство здравља Републике Србије. Овога пута, у оквиру превентивних прегледа, радиће се ултразвук абдомена, хормони штитасте жлезде и офталмолошки преглед. Циљ акције је да се свим грађанима омогући контрола здравља, на бржи и лакши начин, без упута, заказивања, али и без обавезне здравствене књижице, истиче директорка прокупачке Болнице Сњежана Арсић.

Како наводе у Служби интерне медицине, грађани који желе да ураде ултразвук абдомена, потребно је да дођу припремљени за ову врсту прегледа, односно да претходног дана не узимају храну после 18 часова. У случају потребе, урадиће се и терапијско збрињавање од стране ангажованих лекара.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*