Филозофска сесија у прокупачкој Библиотеци

У организацији Српског филозофског друштва и Народне библиотеке „Раде Драинац“, а у оквиру “Драинчевих сусрета”, одржана је филозофска сесија, на тему „Популизам и критичко мишљење“.

О овој теми су излагали професори, председник Српског филозофског друштва Слободан Кањевац, Јадранка Пешти из Новог Сада и Душко Прелевић из Београда.

Публику су чинили средњошколци, ученици Медицинске школе „Др Алекса Савић“, који су професоре предаваче, питали о свему што их је интересовало у вези са овим темама.

По завршетку овог скупа, директор Народне библиотеке „Раде Драинац“, Драган Огњановић је подвукао да је веома важно организовање оваквих сесија, јер оне доприносе развоју филозофске културе на југу Србије.

-Сесија је била веома занимљива и инспиративна, а карактерисао ју је жив дијалог и знатижеља ученика Медицинске школе „Др Алекса Савић“. Они су постављали веома занимљива и, у правом смислу те речи, филозофска питања. Са својим професором филозофије Новицом Крстићем, они су редовни гости Библиотеке и увек се радујемо када имамо прилику да им понудимо програм у коме могу да учествују, истакао је Огњановић и подвукао да је могућност директног разговора са филозофима одличан начин развијања критичког мишљења код омладине, као једног од задатка и циљева Закона о образовању и васпитању.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*