Библиотекари на стручном скупу

Поводом јубилеја–150 година од оснивања библиотеке, у Краљеву је у библиотеци „Стефан Првовенчани“ одржан  дводневни стручни скуп под називом „Библиотеке у културном животу Србије“.

У два дана чуло се 25 стручних излагања у којима су осим библиотекара учествовали и представници Министарства културе и издавача: Драган Хамовић (Министарство културе), Гојко Божовић (Архипелаг) и Зоран Хамовић (ЦЛИО). Скупу је присуствовао  и др Богдан Трифуновић, председник Библиотекарског друштва Србије и Стојка Мијатовић, председник Библиотекарског друштва Републике Српске.

У четири радне сесије разматране су следеће теме: Културна мисија библиотека,  Издавачка делатност библиотека и културно-пропагандна и просветна делатност библиотека.

Народна библиотека „Раде Драинац“ имала је запажено и у стручним круговима добро прихваћено излагање, са темом „У сусрет 50. Драинчевим књижевним сусретима и 120 година од рођења Радета Драинца (1899-1943)“. Аутор рада који ће бити објављен у зборнику са скупа је Драган Огњановић, директор прокупачке библиотеке, а презентацију за скуп израдио је Стеван Бошковић, библиотекар-информатор.

Стручна јавност упозната је са досадашњим Драинчевим књижевним сусретима и плановима за 2019. годину када ће бити обележен двоструки јубилеј – 50. Драинчеви књижевни сусрети и 120 година од рођења Радета Драинца.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*