Бизнис инкубатор центар оправдао своје постојање


Осим пружања различитих видова помоћи предузетницима-почетницима у оснивању, Бизнис инкубатор центар је током прошле године учествовао на форуму у оквиру ЕУБИД пројекта „Подршка Европске уније развоју пословних инкубатора“. Сам пројекат, финансирала је ЕУ у износу од 1,5 милиона динара.
-Од укупно 56 пословних инкубатора из Србије, прокупачки БИЦ је након три одржане радионице, изабран међу пет најбољих производних инкубатора у Србији. То је разлог зашто ће Центар наставити са реализацијом пројекта, који ће трајати до 2021. године, изјавио је директор БИЦ-а Милоје Арсовић и додао да у просторијама Центра сада има 13 станара, где је запослено близу 100 радника.
Током прошле године, уселила су се четири, а због развоја и унапређења пословања, иселила три станара.
Најбоље пословне резултате током 2019. године, имала је мешовита италијанско-српска фирма ТЗР, која производи опрему за рециклажу. Своје производе, пласирала је на инострано тржиште у вредности од пет милиона евра.
Арсовић је нагласио да је руководство Града Прокупља препознало развој предузетништва и да је током 2019. године, из локалног буџета за субвенције издвојило средства у износу од седам милиона динара.
Током прошле године, у потпуности је измирен и дуг за електричну енергију у износу од 1.500.000 динара, који је настао у периоду од 2008. до 2012. године.
-Центар је отворен за све почетнике који желе да се баве приватним предузетништвом. Осим обезбеђења пословних просторија, потенцијалним корисницима пружамо и саветодавне услуге, изјавио је Милоје Арсовић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*