Богат програм поводом Светског дана књиге

 

 
 

Поводом Светског дана књиге и ауторских права, који се сваке године обележава 23. априла, Народна библиотека „Раде Драинац“  ће данас бесплатно учлањивати све оне који желе да постану њени чланови.

Ову акцију спроводимо по први пут. Хтели смо да на празник књиге нашим суграђанима поклонимо бесплатне чланске карте и на тај начин им омогућимо да позајмљују на читање све оне књиге које досад нису прочитали. Раније смо овај дан обележавали на другачији начин, бројним програмима, али сада нас у томе спречава пандемија корона вируса, рекао је директор Народне библиотеке „Раде Драинац“ Драган Огњановић и додао да се о одржавању програма са публиком размишља тек после ускршњих празника.

Он је истакао да би први такви програми могли да се одрже на отвореном уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Сваке године почетком маја организујемо књижевну манифестацију „Драинчеви сусрети песника“, али ће она овај пут бити одложена за крај маја месеца. Чекамо попуштање мера и у складу са њима ћемо и организовати програм, нагласио је директор Огњановић.

 

Како је овај дан прилика да се укаже на важност и значај традиционалног читања и књиге, као једне од најзначајнијих тековина, тим поводом је Књижевна омладина Прокупље, припремила књижевно вече под називом „Из које си ти књиге“.

Ово вече ће, према најави организатора, бити другачије од свих претходних, јер ће чланови ове књижевне дружине оживети ликове из омиљених књига. У овом њиховом наступу ће им се придружити и глумци прокупачког позоришта. Костимирани у књижевне ликове, чланови Књижевне омладине ће говорити поезију и прозу. Овај сусрет је заказан за вечерас у 19 сати на позоришној сцени Дома културе уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*