Болница купила нови гастроскоп

Након лапароскопског стуба, Општа болница “Др Алекса Савић” у Прокупљу богатија је за још један нови апарат. Реч је о гастроскопу који се користи у области хируршких грана медицине. Овај апарат, чија је вредност 1.682.986,82 динара, Болница је купила из сопствених средстава.

Куповином овог савременог апарата, у прокупачкој Болници радиће се ендоскопске дијагностичке и терапијске процедуре које пружају широке могућности за визуализацију слузокоже органа за варење, уочавање патолошких промена и узимање узорака за патохистолошку анализу.

Овај систем за прегледе једњака, желуца, танког црева допринеће да безбедност пацијената током процедуре буде на већем нивоу, а смањиће се и упућивање пацијената Топличког округа на додатну дијагнистику у Клинички центар у Нишу, као и у Београду.

Упоредо са набавком ових апарата, обезбеђена су и средства за куповину новог комплетно опремљеног санитетског возила за пратњу пацијената са медицинском екипом. Очекује се да ово возило у круг Болнице стигне у најскорије време.

Да би пацијентима Топличког округа пружили што квалитетнију услугу, за Одељење радиологије планирана је набавка новог ултразвучног апарата, а за Одељење ортопедије у плану је куповина новог сета за сечење и неопходних инструмената и операционог стола за операциони блок.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*