Снег који непрекидно пада на подручју Топлице максимално упослио путаре

На подручју Прокупља и Топличког округа, снег умереног интензитета пада од раних јутарњих сати, тако да се већ на коловозу и тротоарима формирао снежни покривач до пет центиметара.

“У планинском делу, према Копаонику и Јастрепцу, Луковској и Пролом Бањи на коловозу има утабаног снега до пет центиметара, наша механизација непрекидно уклања снежне наслаге, како би ови путни правци били проходни”, кажу у предузећу Трејс Србија, које је задужено за одржавање путева првог и другог приоритета у овом делу Србије.

„Све наше екипе су на терену и снег који пада без престанка  редовно се уклања и са магистралног пута Ниш-Прокупље-Куршумлија-Мердаре, тако да се саобраћај кроз Топлицу за сада одвија без икаквих проблема”, рекли су том предузећу.

„Располажемо са седам екипа за уклањање снега са саобраћајница првог и другог реда на подручју Топличког округа”, кажу путари и истичу да свака екипа има чистач снега са раоником, расипач и другу пратећу механизацију, као и довољно реагената, ризле и соли, како би ови путни правци били проходни.

Према њиховим речима, снег који пада не би требало да направи веће проблеме.

„Праву опасност, овакве падавине могу да проузрокују на путевима када се температура спусти испод нуле, а то се догађа у ноћним сатима, па коловози, и поред бачене соли која не делује када је температура у великом минусу, постану клизави”, упозоравају путари.

Из  Трејс Србија  подсећају  возаче да не пут у овим условима не крећу без преке потребе и никако без зимске опреме која подразумева обавезно коришћење ланаца.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*