Брза реакција представника Града Прокупља: Очишћен пут до куће баке и деке у засеоку Бачије

Да Град Прокупље подједнако брине о свим грађанима, било да су они у центру града или по селима и засеоцима, сведочи то што су члан Градског већа за инфраструктуру Жарко Копривица и помоћник градоначелника Владица Младеновић одмах по позиву алармирали надлежне службе и изашли на терен како би пут до куће породице Младеновић у засеоку Бачије био почишћен од снега, и како би дека Радослав (85) и бака Драгојла (84) могли несметано да изађу из дома, прошетају двориштем и нахране стоку.

Пут до куће је био непроходан, али то је сада прошлост.

-Дека и бака су сами, не желе да напуштају своју кућу. Звали смо их да дођу код нас да живе, али они не желе да чују за то. Отац и мајка буду у селу током лета по неколико месеци, али не могу стално због обавеза. А они не желе да напусте домаћинство, животиње које чувају. Да није било представника Града Прокупља, који су реаговали одмах по позиву, ко зна шта би се догодило. Не би могли да изађу због великог снега, да нахране животиње, каже Александар Арсеновић из Обреновца, унук Радослава и Драгојле.

Он је искористио прилику да се захвали локалној самоуправи на брзој реакцији.

-Хвала др Дарку Лакетићу, народном посланику, и он се укључио у решавање проблема. Хвала Жарку Копривици и Владици Младеновићу. Снег је очишћен, а Копривица и Младеновић су обишли деку и баку и однели им пакет са основним животним намирницама, истиче Арсеновић.

Копривица и Младеновић кажу да су увек ту за грађане, да помогну све што могу.

-Добили смо позив и одмах изашли на терен. Обзиром да је са наше стране било немогуће очистити снег, контактирали смо Општину Куршумлија, која је послала машине и све се брзо завршило. Овим путем се захваљујемо комшијама из Куршумлије. Пут је очишћен и људи сада могу нормално да излазе из дворишта и брину о домаћинству, истичу ресорни већник Жарко Копривица и помоћник градоначелника Владица Младеновић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*