Центар за породицу Дома здравља обележио Међународни дан младих

Поводом Међународног дана младих Центар за породицу Дома здравља у центру Прокупља организовао је акцију под називом ‘Заштити се, буди одговоран”. Акција, коју је подржао и Град Прокупље, одржана је у склопу промоције пројекта “Промовисање демографске и популационе политике” коју спроводи Кабинет министра без портфеља задужен за демографску и полулациону политику Владе Србије.

Здравствени радници Центра, младима су говорили о значају заштите репродуктивног здравља.

-Младим нараштајима треба говорити о свим узроцима и последицама који могу утицати на здравље новорођених беба. Због тога смо ми током ове године организовали многа предавања, трибине и радионице на којима смо говорили о многим темама са којима се сусрећу млади и будући родитељи, изјавила је др Надежда Стојчић из Центра за породицу и истакла да су они, без обзира на сезону годишњих одмора, током августа планирали да одрже пет предавања.

На овим предавањима, која се одржавају у просторијама Центра за породицу у преподневним часовима, биће говора о “Заштити репродуктивног здравља”,  “Развоју новорођенчета, одојчади и малог детета”, “Васпитању деце” и другим значајним темама из области репродуктивне политике.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*