ЈКП „Хамеум“ набавило ново возило „канал-џет“


Јавно комунално предузеће „Хамеум“ набавило је ново возило „канал-џет“, намењено за распушење канализационе мреже и септичких јама, чија је вредност око 110.000 евра.
Како истиче в. д. директора овог предузећа, Радмила Перић, возило је купљено преко лизинга на период од четири године, током којих ће бити исплаћено из сопствених средстава.
-Набавком овог возила знатно ћемо побољшати квалитет комуналних услуга у нашем граду, јер возило које смо до сада користили за санацију канализационих кварова, старо је преко 30 година. Како је било неопходно извршити комплетан ремонт старог возила, одлучили смо да набавимо ново, како не би дошло до застоја у пружању комуналних услуга нашим грађанима, истакла је Перић.
Она је објаснила да ново, савремено возило има више функција, односно да један део служи за усисавање садржаја из шахти, а други за испирање.
-До сада смо за овакве послове морали да користимо два возила, што је знатно успоравало санацију кварова и захтевало ангажовање већег броја радника. Ново возило почели смо да користимо пре десетак дана за редовно одржавање канализационе мреже у нашем граду, казала је Перић.
А са тим пословима кренуло се од Јефимијине улице, испод Дома здравља, а радови ће надаље бити обављани у складу са предвиђеним планом, на целом градском подручју.
ЈКП „Хамеум“ ће за наведене послове имати тако два возила, јер ће и старо бити стављено у функцију након ремонта.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*