Четри мита о храни у које не би требало да верујете

Сваког дана читамо шта је добро, а шта није добро за нас и наше тело и многи од тих савета су управо нетачни.

Четири мита у које људи верују:

Кафа је лошa за вас-нетачно-

Ако се кафа конзумира у умереним количинама, заправо може да има здравствених користи за вас. Кафа смањује ризик од рака уста и ждрела, можданог удара код жена, може да продужи живот, побољшава памћење, смањује ризик од срчаних болести и рака дојке – само када је пијемо умерено.

Дијет безалкохолна пића су боља од обичних безалкохолних пића-нетачно-

Наравно, дијететске алтернативе су боље од обичних безалкохолних пића, када су у питању веће количине шећера и калорија, али оно што они нуде за узврат, може бити једнако штетно. Дијет безалкохолна пића су пуна вештачких заслађивача који су повезани са појавом рака. Ако заиста желите да будете здрави, потпуно престаните да их пијете. Бирајте минералну воду!

У многим врстама јогурта се налази шећер-тачно-али не важи и за обичан јогурт-

Иако се сматра здравим, јогурт може бити и добар и лош када је у питању ваше здравље. Воћни јогурти и различите врсте јогурта са различитим укусима могу да садрже веће количине шећера. Ако желите да искористите све предности јогурта, пијте само обичан, незаслађен, природан јогурт. Он ће увек имати шећера, али минимално у односу на друге врсте јогурта. Додајте воће, цимет или мед – и добићете жељени, воћни јогурт.

Млеко је лоше за здравље људи-нетачно-

Спорови око млека су константни и чини се да свако има своје мишљење. Млечни производи могу бити богат извор калцијума, протеина, витамина Б12 и других витамина и хранљивих материја. Проблем је у томе што многи људи не подносе добро млечне производе – или лактозу и то је једина негативна ствар о млеку. Бадемово млеко може бити здрава алтернатива, поготово ако је обогаћено калцијумом.

 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*