„Новинарство ха?!“

„Дајте ми медије и ја ћу од једног народа направити крдо свиња“ Ј.Гебелс….. а замислимо мноштво појединаца који путем портала праве своја крда.

Обраћање једног читалаца, који се сложио да његово обраћање Нама буде објављено, нас је натерало да размислимо мало о проблематици извештавања.

Сврха медија по дефиницији је да информише граћане ,укаже на неке вести или изнесе став ; али шта се дешава и где је одроворност када се лажне и полуистините вести објављују? До које мере иде „слобода новинарства“ и шта то заправо значи? 

Сведоци смо многих манипулација медија о  неким догађајима који углавном имају политичку конотацију али и узбуњивачку.

Пуно пута смо читали под насловом „ВАЖНО“ или „ОВО МОРАТЕ ПРОЧИТАТИ“ како би се привукли знатижељни  грађани да би накрај било речи о крајње небитној или чак лажној информацији.

Некада са штампаним медијима није могло бити комуникације између публицисте и читалаца али сада када је све везано за електронску форму имамо опцију да грађани изнесу своје мишљење и да цео концепт извештавања пређе у дебату.

Нажалост,Гебелси савременог друштва поред вести ,ограничају и слободу изјашњавања читалаца путем коментара јер, сваки нови читалац поред вести добија презентоване коментаре које је вам портал-уредник по свом нахођењу презентује.

Шта уради? Наш савет је не дозволити манипилацију медија, бојкотовати лист/портал за који сматрате „тровачки“ и наменски.

У оптпуности,уз сагласност , објављујемо примедбу читатеља, без заузимања става.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“35″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“1″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

 

 

 

 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*