Чисти се гробље у насељу Мала Губа


Ових дана, интензивно се одвијају радови на уређењу гробља у насељу Мала Губа, на којима је путем јавних радова ангажовано 12 лица са евиденције Националне службе за запошљавање. Како истиче испред Удружења Рома „Царина“, Саша Алишановић, до сада је завршено више од половине планираних послова.
-Гробље у ромском насељу Мала Губа, било је баш запуштено. Након двомесечног рада, све је рашчишћено, покошено, уклоњен је отпад. Задовољни смо оним што је урађено, а посебно су задовољни мештани који живе близу гробља, истакао је Алишановић.
Он додаје да је Удружење Рома „Царина“ обезбедило средства за обављање ових послова, као и за заштиту на раду. Набављени су тримери, грабуље, маказе, рукавице, заштитне наочаре.
-Имали смо веома добре услове за рад, време нас је послужило… Задовољни смо и захвални локалној самоуправи и Националној служби за запошљавање што нам је омогућила да радимо. Након ових радова, планирамо да наставимо са уређењем Боровњака, изјавио је Сафет Алишановић, такође испред овог Удружења.
Ромско гробље у насељу Мала Губа, настало је још за време Турака, а како кажу мештани, има и споменика старих преко стотину година.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*