Још један важан пројекат за град: Да прокупачки биоскоп постане важно место окупљања младих


Прокупачки Дом културе „Радивој Увалић Бата“, добио је средства од Филмског центра Србије, на основу пројекта по Конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката кинематографије за 2019. годину, у категорији „Преддигитализација и дигитализација биоскопа“. Овај пројекат је оцењен позитивном оценом и подржан је са 1.600.000 динара.
-Међу 29 пројеката, који су подржани од Филмског центра, налази се и наш Дом културе. Додељена средства намењена су за набавку пројекционог платна и биоскопског аудио система, што представља две фазе у процесу дигитализације, имајући у виду јединственост Прокупља, као културног центра у топличком крају, рекла је члан Градског већа за културу Милица Ерић и истакла да је и овај пројекат веома важан, поред досадашњих 15, за колико су установе културе добиле новац у претходном периоду.
Већница је нагласила да је Град Прокупље увек био и биће ту, кад год треба да пружи подршку установама, које чувају вредности нашег града, по којима смо препознатљиви.
-Реализацијом овог пројекта, учинићемо да љубитељи великог филмског платна поново, баш као некад, уживају у филмовима у прокупачком биоскопу. Такође ћемо моћи да пружимо прилику прокупачким посетиоцима, да у свом граду гледају најновија и најквалитетнија филмска остварења, закључила је Милица Ерић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*