
Састојци:
300гр.плазме
5 кашике млека
1 маргарин
Бели фил:
450гр.Елла неутралног сира
1 крем фикс
1 ванилин шећер
50мл.воде
1 желатин
500мл. Меггле павлаке
220гр. шећера у праху
Воћни фил:450гр. црвеног воћа
100мл.воде
1 желатин
50мл.воде за желатин
4 кашике шећера
-Воће кувати са водом и шећером око 10мин.
-Један желатин оставити да набубри 10мин.у води, истопити га у пар кашика /да не проври, већ да буде млако/ и додати у воће скинуто са ватре и такође средње топло, и оставити да се охлади повремено мешајући.
-Истопити маргарин и у њега умешати плазма кекс и млеко.Смесу прстима утиснути у калуп.
-Оставити у фрижидер да се стегне.
-Умутити слатку павлаку и додати крем фикс.У то затим додати сир, ванилин шећер и шећер у праху.
-Желатин оставити 10мин.да набубри, загрејати га , али тако да не проври никако , помешати га са мало беле смесе, а затим додати и бели фил и све измиксати.
-Бели фил ставити преко смесе са плазма кексом.
-Када се црвени фил охладио, распоредите га преко белог фила.
-Оставити да одстоји у фрижидеру 6-8 сати.
Пријатан дан уз овакво слатко савршенство жели вам редакција Прокупачких вести.
Sve pohvale redakciji,recept je odlučan i tačan.