„Чизкејк“ – препорука дана за слатко задовољство

Састојци:

300гр.плазме

5 кашике млека

1 маргарин

Бели фил:

450гр.Елла неутралног сира

1 крем фикс

1 ванилин шећер

50мл.воде

1 желатин

500мл. Меггле павлаке

220гр. шећера у праху

Воћни фил:450гр. црвеног воћа

100мл.воде

1 желатин

50мл.воде за желатин

4 кашике шећера

-Воће кувати са водом и шећером око 10мин.

-Један желатин оставити да набубри 10мин.у води, истопити га у пар кашика /да не проври, већ да буде млако/ и додати у воће скинуто са ватре и такође средње топло, и оставити да се охлади повремено мешајући.

-Истопити маргарин и у њега умешати плазма кекс и млеко.Смесу прстима утиснути у калуп.

-Оставити у фрижидер да се стегне.

-Умутити слатку павлаку и додати крем фикс.У то затим додати сир, ванилин шећер и шећер у праху.

-Желатин оставити 10мин.да набубри, загрејати га , али тако да не проври никако , помешати га са мало беле смесе, а затим додати и бели фил и све измиксати.

-Бели фил ставити преко смесе са плазма кексом.

-Када се црвени фил охладио, распоредите га преко белог фила.

-Оставити да одстоји у фрижидеру 6-8 сати.

Пријатан дан уз овакво слатко савршенство жели вам редакција Прокупачких вести.

 

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*