Црвени крст наставља да брине о старима и социјално угроженим грађанима

Током претходних осам месеци Црвени крст Прокупље спровео je низ активности у циљу пружања помоћи најугроженијим становницима, како на подручју града, тако и у најудаљенијим сеоским срединама.

У извештају о раду ове организације за наведени период, наглашено је да су од марта месеца, одмах након увођења ванредног стања због пандемије вируса корона, све активности биле усмерене на превазилажење тешке епидемиолошке ситуације.

-За реализацију наших акција формирали смо 19 мобилних тимова у којима је на дневном нивоу било ангажовано око 60 волонтера. Заједно са запосленима у Црвеном крсту, они су даноноћно пружали помоћ нашим старијим суграђанима, а све акције организоване су по налогу Кризног штаба Града Прокупља, истакао је секретар Црвеног крста у Прокупљу, Драган Суботић.

У оквиру акција које су обележиле овај период, 219 радних налога односе се на доставу хране и лекова старијим суграђанима.

Брига о старијим и угроженим грађанима огледала се и у подели хуманитарних пакета које је за ову категорију становништва обезбедила локална самоуправа, али и бројни донатори. Тако су екипе Црвеног крста до сада укупно поделиле око 8 000 пакета, са основним животним намирницама, корисницима на целом подручју Града Прокупља. Локална самоуправа финансирала је набавку ове помоћи за преко 6000 пензионера са најнижим примањима, као и око 1000 пакета у оквиру пројекта „Народна кухиња и социјална делатност“.

Пакете за најугроженије грађане Прокупља, обезбедили су и бројни донатори, као што су Фондација „Ана и Владе Дивац“, навијачи Партизана из Прокупља, Америчка агенција за међународни развој, Стална конференција градова и општина и многи други.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*