Све бољи услови за школовање у Товрљану

 

 

Издвојено одељење четвороразредне школе „Светислав Мирковић Ненад“ из Мале Плане, у Товрљану, посетили су већник за просвету Града Прокупља, Катарина Вељовић и начелник Полицијске управе Прокупља, Ненад Каличанин.

Током боравка у школи, они су се упознали са њеним радом и условима у којима деца похађају наставу.

 

-Оно што сам видела у учионици и непосредној близини школе ме је одушевило. Локална самоуправа чини максималне напоре да школовање деце у овој најудаљенијој школи на територији Прокупља приближи градским условима, изјавила је Катарина Вељовић и додала да су ђаци показали велику жељу и мотив да што више бораве у школским клупама, да уче и међусобно се друже.

Она је истакла да су поједине младе породице због отварања ове школе остале на својим родним огњиштима, не само у Товрљану, него и у Трновом Лазу и Арбанашкој.

Учитељ, Марко Чикарић, који свакодневно од Прокупља до школе прелази скоро 35 километара, изјавио је да је ово шеста година како се чује школско звоно у овом селу. Наставу у овој школи тренутно похађа пет ђака.

-Пре отварања овог истуреног одељења школа није радила више од 20 година. Захваљујући локалној самоуправи, многобројним фирмама и донаторима из земље и иностранства, услови за боравак и рад ученика из године у годину су све бољи, каже Чикарић, који се захвалио већнику Катарини Вељовић и начелнику Полицијске управе Ненаду Каличанину, што су посетили ђаке у школи у Товрљану и на тај начин показали да су они саставни део школског система Града Прокупља.

Током боравка у школи ученицима су додељени ранчеви, школски прибор и слаткиши.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*