Црвени крст спровео обуку за деловање у случају елементарних непогода


Црвени крст у Прокупљу, спровео је тродневну обуку у оквиру програма „Ефикасан одговор Црвеног крста на несреће-јачање капацитета локалне заједнице за смањење ризика и последица од елементарних непогода и других типова несреће“.
Полазници обуке били су волонтери Црвеног крста, средњошколци и просветни радници. Двадесеторо вршњачких едукатора, као и пет учитељица Основне школе „Никодије Стојановић Татко“, до краја године ће едуковати ученике како да на прави начин реагују у случају изненадних елементарних непогода. Обуку су вршили локални координатори програма, Миле Станојевић и Алекса Средојевић, који су завршили Националну обуку Црвеног крста Србије.
-Овај програм има за циљ да ојача капацитете и отпорност локалне заједнице подизањем свести о систему раног упозоравања и спремности за спровођење мера личне и узајамне заштите. Локални едукатори у сарадњи са просветним радницима, конкретно ће ученике упознати са превенцијом и начином поступања у случају елементарних непогода, казала је сарадник на програму Црвеног крста у Прокупљу Ирена Антонијевић.
Она је истакла да је Црвени крст у Прокупљу, једна од десет организација на нивоу целе државе која ће спроводити ову обуку по програму Црвеног крста Србије.
-Већ ове недеље, почећемо са одржавањем радионица за ученике трећег разреда у ОШ „Никодије Стојановић Татко“. Они ће своје стечено знање и вештине за деловање у случају елементарних непогода, поплава, земљотреса, пожара и других, имати прилику да покажу на такмичењу које ће бити одржано у децембру месецу, додала је Ирена Антонијевић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*