Хуманост се учи од малена: Ученици Ћићкове школе инсталирали апликацију „Пружи корак“


Ученици одељења 5/2 Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“ и њихов разредни старешина Марко Ћурчић су на својим мобилним телефонима инсталирали апликацију „Пружи корак“. Ово су урадили како би помогли изградњу нове Родитељске куће у Београду. Сваки корак који направе, друштвено одговорне компаније ће уновчити и уплатити Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР), као донацију за изградњу нове Родитељске куће у Београду.
Формула је 1 километар=100 динара.
Они поручују свима, пешачите што више, ходајте за своје здравље, али и за подршку у борби, коју сваки дан воде мали супер хероји-деца која се лече од малигних болести.
-Родитељске куће су намењене смештају и бризи о деци која се лече од малигних болести, а која долазе из унутрашњости Србије и немају адекватан смештај. Оне пружају осећај дома и чине да болест деци не одузме детињство, а њиховим родитељима достојанство. То је минимум, који заслужује свако људско биће у борби за живот, истакли су у овој Школи.
Одељење 5/2, позива све Прокупчане да инсталирају апликацију и пешаче, да ходају што више. Они поручују свима да на друштвеним мрежама поделе своје дневне резултате и причају са својим пријатељима о овој хуманој акцији, како би за оболеле другаре прикупили што више новца.
-Вас то ништа не кошта, а некоме значи много, наглашавају наши млади и хумани суграђани.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*