„Да ли је то била шева“ на Фестивалу у Македонији

????????????????????????????????????

Позоришна представа „Да ли је то била шева“ Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“ из Прокупља ушла је у званичну селекцију 56. Међународног драмског аматерског фестивала, који се одржава у Кочанима у Северној Македонији.

Представа „Да ли је то била шева“, коју је по тексту Ефраима Кишона режирала Тијана Петровић, одабрана је у конкренцији од 37 представа пријављених организатору Фестивала из земаља региона. У такмичарски програм ушло је 18 представа, од којих су поред прокупачке, по једна из Београда и Софије, док остале долазе из градова земље домаћина манифестације.

Фестивал се одржава овог месеца, а Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ на овој манифестацији наступиће по други пут заредом. Прошле године, прокупачки глумци играли су представу „Ана је чекала“, такође у режији Тијане Петровић, и том приликом освојили су награду за позоришну иновацију.

Представа „Да ли је то била шева“ гостовала је крајем марта ове године и освојила прво место на Фестивалу камерних позоришних форми у Софији.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*