„Дани европске баштине“ испунили очекивања Прокупчана


Предавањем о високогорској експедицији на Арарат и Дамаванд, коју је организовао ПАК „Мосор“ из Ниша, а говорио вођа експедиције Владислав Ценић, синоћ су у Прокупљу завршени овогодишњи „Дани европске баштине“.
Програм који се наставља и сутра до 13 сати, јесте хуманитарна акција „Цртамо за Николину“. Како истичу у прокупачком Музеју, она је продужена, како би сви они који желе да помогну својим прилозима нашој младој суграђанки Николини Јосић, то урадили и данас и сутра.
И сви остали програми, како наводе у Музеју, били су добро посећени, али је ипак мало више интересовања изазвала играоница „Старе игре за нове генерације“.
Дом културе „Радивој Увалић Бата“, и ове године се традиционално придружио „Данима европске баштине“. У културно уметничком програму, који је организован под називом „Примедба о уметности“, учествовали су фолклораши КУД „Абрашевић“ и песници Књижевне омладине Прокупље. Циљ им је, како кажу, био да скрену пажњу људима на то да не мешају кич и уметност. Вече је својом песмом, која је позивала на препознавање праве уметности, отворила песникиња Ивана Ђурковић, а потом су своје стихове и приче говорили млађи чланови КОП-а. Међу њима су били Маша Спасић, Александра Стојиљковић, Мирјана Ранђеловић, Душан Марковић, Теодора Станојевић, Софија Ђорђевић, Наталија Илић и Вукашин Лекић.
Програм овогодишње манифестације „Дани европске баштине“, испунио је очекивања посетилаца и у потпуности одговорио теми, која је обухватила различите аспекте наслеђа посвећене уметности и забави.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*