Дарко Лакетић: Радови на новој Болници почињу за неколико дана

 

Ако је судити по ономе што је обележило почетак 2020., ова година требало би да буде добра, кад је у питању реализација капиталних пројеката у Прокупљу.

Овог месеца, потписан је уговор о изградњи нове Болнице, а радови ће почети за неколико дана. Такође, за око месец дана, требало би да почне и реконструкција Гимназије. Реализација неких пројеката почиње, а негде увелико траје или се завршава.

Народни посланик из Прокупља, доц. др Дарко Лакетић, каже да, што се пројеката тиче, све иде по плану, у складу са роковима и временским приликама.

-Што се тиче свих пројеката, морају да се испоштују одређене процедуре, како би све било у складу са законом. Сви бисмо ми волели да може одмах да се почне са радовима и да се све што пре заврши. Уговор за изградњу нове Болнице је потписан, радови крећу за неколико дана, тако да слободно могу да кажем да су процедуралне ствари, које и најдуже трају, завршене. Радови почињу, и то ће све да иде својим током. Након реализације пројекта, грађани Топлице добиће здравствену заштиту на једном месту, неће морати да шетају од једне до друге установе и троше време и новац. Kад је Гимназија у питању, очекујем да се за највише месец дана, почне са радовима, које финансира Kанцеларија за управљање јавним улагањима, каже Лакетић.

Пројекат изградње монтажних објеката у насељу Мала Губа је скоро па завршен. Остало је још прикључење на електромрежу.

-Завршени су објекти, водовод, канализација, приступне саобраћајнице, потписан је уговор са ЕПС-ом о прикључењу на електромрежу… Чим се то заврши, објекти ће моћи да приме станаре, истиче др Лакетић.

Што се тиче модерне пијаце, друга фаза изградње приводи се крају.

-Завршава се мост, и након тога предстоји последња фаза, а то је изградња пијачне зграде и помоћних објеката. Трећу фазу финансира Европска инвестициона банка преко Министарства државне управе и локалне самоуправе и УНДП-а, наглашава Дарко Лакетић.

Он се осврнуо и на објекте Предшколске установе „Невен“ и најмлађе суграђане.

-Уговор о реконструкцији кухињског блока и котларнице у објекту „Радост“ је потписан, радови почињу следеће недеље. Рок за завршетак је три месеца. Поред тога, Прокупље ће добити још један вртић, како више не би било листе чекања и како би наши најмлађи суграђани имали најбоље услове за боравак у вртићу. Документација за изградњу новог објекта је спремна, и сада се само чека да Министраство просвете распише јавну набавку за изградњу новог вртића, кажа наш саговорник.

Он додаје да су отпочели и радови на рестаурацији утврђења на Хисару, да све иде по плану и у складу са временским приликама.

-Изградња нове Индустријске зоне је још један капитални пројекат у Прокупљу. На тај начин, биће решен највећи проблем, а то је незапосленост у Топлици, рекао је др Лакетић.

Он је овим путем поздравио све оно што је локална самоуправа урадила у претходној години, и додао да верује да ће ова година бити боља, не само када су капитални пројекти у питању, него и све остало.

-Доста се радило на инфраструктури у граду и селима, многе улице су по први пут добиле асфалт. Радило се подједнако и у граду и по селима. Наша села не смемо да заборавимо. Сви морају да имају подједнаке услове за живот. Надам се да ће радови бити настављени и да ће свака улица добити асфалт, односно бити реконструисана. Само уређена инфраструктура, може да привуче инвеститоре, нагласио је он.

Лакетић се такође захвалио Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу, и још једном их позвао да наставе са улагањима у Прокупље и Топлицу.

-Реализацијом ових пројеката, допринећемо да град лепше изгледа, да буде град у правом смислу те речи, и, што је најважније, да наши суграђани буду задовољни, да добију запослење и да у свом родном граду нормално живе са својим породицама, закључио је народни посланик из Прокупља, доц. др Дарко Лакетић.

5 Коментара

  1. Svi se služe novim radnim mestima, svi će se služiti dodatnim kao i boljim ulicama, dostupnijoj bolnici, novoj pijaci, školama koje će pozivati na njihovo poštovanje svojim novim izgledom. Svima će nama ovi projekti značiti i svima nama dosadašnji znače. Prokuplje nakon zasluge za statusom grada, ne staje sa proširenjima. Volela bih da dobijem neki protuargument ako sam nešto previdela ali mislim da se velika većina građana slaže samnom jer nas je većina savesnih i ne možemo mirne savesti poricati činjenice 🙂

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*