Заседање скупштине


На првој седници Скупштине Града Прокупља у 2020. години, одборници су разматрали многа питања и донели важне одлуке за функционисање града и градских служби.
Као једну од најважнијих тачака, треба издвојити Одлуку којом су одборници одбацили као неоснован захтев предузећа Porr Werner i Weber за повећање цена услуга сакупљања и одвоза комуналног отпада.
Како је ову тачку дневног реда образложио градоначелник Прокупља Александар Симоновић, то предузеће је поднело захтев, у коме је затражено повећање цена услуга за 8,5 одсто, што је, по његовим речима, потпуно неосновано, обзиром да њихове услуге нису редовне и квалитетне.
-Овим путем, позивам представнике овог предузећа да, уколико нису задовољни постојећим ценама, поднесу локалној самоуправи захтев за раскид уговора, како би се размотрила могућност да се евентуално те услуге понуде локалном предузећу које би послове изношења смећа обављало по приступачнијим ценама, казао је он.
На овој седници, донета је и Одлука о прибављању непокретности непосредном погодбом у јавну својину Града Прокупља на којој ће се градити Улица Зорана Радмиловића, као и Одлука о постављању мањих монтажних објеката на јавним површинама у Прокупљу.
На данашњем скупштинском заседању, констатована је и оставка досадашњег члана Градског већа Предрага Јовићевића, коју је поднео из личних разлога, па је Скупштина на ту функцију изабрала Милену Петровић, саобраћајног инжењера из Прокупља.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*