Деца из вртића „Бајка“ приредила програм за родитеље

Малишани дечијег вртића „Бајка“  су поводом  „Вукове недеље“ приредили забавни програм којим су се представили у најлепшем светлу  и показали шта су све научили током боравка у једном од најсавременијих вртића у Прокупљу.

Васпитачи старијих и најстаријих група, заједно са децом су, припремајући програм, желели да изађу из стереотипа и на другачији начин од уобичајених дечијих представа, дочарају публици живот творца наше азбуке Вука Караџића.

[ngg src=“galleries“ ids=“82″ display=“basic_thumbnail“]

-Деца су кроз песму, игру, представу, показала све што знају о Вуку Караџићу. Сви заједно смо се потрудили да нашој публици  дочарамо Вуков живот, почев од његовог рођења, кроз представу о вилама и вештицама, па до наших народних обичаја, изрека, пословица и умотворина које су деца казивала, изјавила је васпитач Александра Џипковић Булајић.

Публика је уживала и громогласним аплаузом наградила најмлађе Прокупчане, који су, обучени у српског сељака, додоле, вештице и виле, показали да су велики када добију овако важан задатак, као што је представљање лика Вука Караџића.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*