ПСС Прокупље: Унапређење сарадње и рад са младима основни задатак

         Један од основних задатака запослених у Пољопривредно стручној служби Прокупље је да се сарадња са пчеларима подигне на виши ниво него што је то било до сада, рекао је в.д. директора ове службе Дејан Тонић, током разговора са новоизабраним председником Удружења пчелара “Пчелица“ Бранимиром Денићем.

Током разговора, Тонић је нагласио да је ПСС сервис, не само пчелара, него свих пољопривредника, без обзира којом граном пољопривреде се баве.

-Саветодавци ће свим регистрованим пољопривредницима пружити стручну и саветодавну помоћ у попуни неопходне документације за доделу подстицајних и бесповратних средстава из националних и локалних извора. Организоваћемо стручна саветовања и предавања за пчеларе, воћаре, ратаре, виноградаре и прерађиваче, изјавио је Тонић и подвукао да је за повећање производње и квалитета производа и примену нових технологија неопходна стална едукација.

Председник Удружења пчелара, Бранимир Денић, напомиње да је рад са младим пчеларима један од изузетно важних задатака у наредном периоду.

-Да би добили квалитетан и конкурентан мед и друге пчелиње производе на тржишту, неопходна су континуирана предавања еминентних и признатих пчеларских стручњака из Србије. Природне потенцијале Прокупља и Топлице за развој пчеларства и производњу квалитетног меда треба да искористимо за промоцију свих привредних, културних, историјских и других потенцијала локалне самоуправе, изјавио је Бранимир Денић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*