Издвојена средства из буџета за санацију путева и асфалтирање спортског игралишта

Многи захтеви житеља појединих прокупачких насеља разматрани су и подржани на седници Општинског већа, што говори о томе да локална самоуправа улаже велики напор да одговори на потребе грађана.

Тако ће и житељи Доње Топонице и Миљковице добити уређен пут, у дужини од 1.900 метара, за чију санацију је из буџета Општине издвојено око 1,5 милиона динара.

-Овај путни правац био је у веома лошем стању, због ударних рупа и канала целом дужином пута, насталих услед деловања атмосферских вода. Његовом санацијом, у оквиру које ће бити урађено равнање, насипање, ваљање, житељи два села имаће много безбедније и боље услове за живот. Поред наведених радова, биће урађени и канали и пропусти, како би се пут сачувао од пропадања, истакао је члан Општинског већа задужен за инфрастрктуру Жарко Копривица.

Чланови Већа подржали су и захтев становника Месне заједнице „Мика“. Због изузетно лошег стања Хисарске улице, у којој живи велики број грађана, издвојена су средсва за санацију ове улице у дужини од 760 метара. За све поменуте радове, као и за асфалтирање терена у Новом Селу, Општина Прокупље определила је око 2 милиона динара. Према речима већника Копривице, радови ће почети када буду погодни услови за њихово извођење.

Како су мештани Новог Села упутили захтев да им се асфалтира спортско игралиште, и њима се изашло у сусрет.

-У овом селу живи велики број деце и омладине, наш циљ је да им обезбедимо боље услове за живот. Асфалтирањем овог спортског терена, деци и омладини биће омогућено да што више времена проводе на уређеном терену, у дружењу и спортским активностима, истакао је ресорни већник Жарко Копривица.

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*