Коловози влажни, током ноћи очекује се формирање снежног покривача

????????????????????????????????????

На основу информација Предузећа за одржавање путева Ниш, радне јединице у Прокупљу која одржава магистрални пут Ниш–Мердаре, сви путни правци на подручју општине Прокупље и на подручју целог Топличког округа су проходни.
„Иако снег слабијег интензитета од јутрос пада на целом подручју Топличког округа, он се за сада не задржава на коловозу, али чини да су коловози јако влажни, а на неким местима и прекривени водом, што прави сметње возачима, кажу у овом предузећу и додају да се на основу прогнозе метеоролога на подручју Топличког округа током ноћи очекује пад температуре, појачани интензитет падавина и формирање снежног покривача од десетак центиметара.
-Спремни смо за све проблеме које нам могу направити снежне падавине. Располажемо адекватном механизацијом, имамо два камиона чистача снега и друге машине, довољан број људи и потребну количину реагената, соли и ризле, кажу у Предузећу за путеве Ниш.
Према њиховим речима, од великог значаја је да путни правци првог реда Мерошина–Прокупље–Мердаре, затим Блаце–Белољин и пут Прокупље–Дољевац буду проходни, исто као и путеви другог реда Прокупље– Гребац и Вукања–Житни Поток који пролазе кроз брдско-планинско подручје прокупачке општине, па у зимским месецима снежне падавине задају велике проблеме путарима.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*