Дечија представа-поклон Дома културе најмлађим Прокупчанима

Прокупачки Дом културе „Радивој Увалић Бата“, већ по старој доброј традицији, на крају сваке календарске године, за своје најмлађе суграђане, приреди новогодишњи поклон у виду представе. Ове године је то била представа „Мама, шта ако шпагете оживе?“.

Овај, врло интересантан текст за децу, написала је Србијанка Станковић, прокупачкој публици добро позната по драми „Ана је чекала“, коју је прокупачко Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ такође играло на својој сцени. Она је сада, са овом представом и сасвим другом, али једнако важном темом, која се тиче наших најмлађих и најважнијих чланова у свакој породици, одушевила све оне који су дошли да је премијерно гледају.

Бројна публика, коју су чинили малишани са родитељима, бакама и декама, стрпљиво је ишчекивала крај представе, како би видела да ли то „шпагете стварно могу да оживе”, како је у називу представе навела Србијанка Станковић.

Да на сцени све буде занимљиво и разумљиво најмлађим Прокупчанима, побринула се искусна и бројна екипа, која је реализовала ову представу и поклонила је малишанима за Нову годину.

У улози „Мрака“ представио се Никола Јеремић, „Страх“ је глумио Никола Стојановић, „Лазара“ Милан Младеновић, „Таму“ је играо Лука Милић, „Веру“ Ива Тонић, „Храброст“ Луција Лакићевић, „Калину“ Софија Ђорђевић, „Маму“ Андреа Цакић, „Љубав“ Милица Стојковић,  и „Наду“ Јована Миљковић.

Ову дечију новогодишњу представу „Мама, шта ако шпагете оживе?“ режирале су Тијана Петровић и Данијела Стевић. За сценографију је био задужен Милан Илић Трша, за избор музике Предраг Славковић, а за костиме и шминку Данијела Стевић.

С обзиром на то да је представа изазвала велико интересовање код најмлађе прокупачке публике, постоји могућност да буде реприза исте, како би је погледали и у њој уживали сви они који нису били на премијери.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*