Делегација Баварске посетила Компанију “Леони” у Прокупљу

-Оно што сам видео у Србији, а посебно у производним погонима Компаније ”Леони” у Прокупљу ме је импресионирало. Привредницима Немачке, а посебно покрајине Баварске, пренећу своје утиске и запажања током посете вашој земљи и вашем граду, са препоруком да посете Србију и сагледају могућности да покрену нове инвестиције, изјавио је, током посете, начелник Одсека за интернационализацију, Европу и сајмове баварског Министарства за привреду и регионални развој Мартин Гросман и додао да постоје велике могућности за проширење привредне сарадње између Србије и Баварске.

Он је нагласио да је ова немачка Компанија највећи послодавац у Србији, да је она пример једне модерне фабрике која може да привуче нове инвеститоре.

Да је задовољан посетом Србији и Компанији “Леони” и  разговорима са привредницима, потврдио је и представник фирме “Еурос систем” Стефан Канеф.

-Захваљујући Влади Србије и локалним заједницама, ваша земља је постала погодна за нова улагања, нове инвестиције, а самим тим и отварање нових радних места. Привредницима Баварске ћу са одушевљењем препоручити да сагледају све могућности и предности које пружа Србија за иностране инвестиције, закључио је он.

Заменик генералног директора ”Леони Србија” и директор Производне јединице у Прокупљу, Александра Пешић, изјавила је да је ова посета, потврда дугогодишње сарадње немачке Компаније “Леони” са Владом Баварске.

-Циљ посете делегације привредника из Немачке, јесте да се упознају са окружењем које влада у Србији и могућностима унапређења привредне сарадње између наше две земље. “Леони”, који вуче корене из Баварске, ће им послужити као најбољи пример да и други привредници из Немачке отворе своје производне погоне, не само на југу, него и у другим деловима Србије, изјавила је она и нагласила да су добри производни резултати и посвећеност прокупачких радника, били путоказ да ова Компанија отвори нове фабрике у Малошишту, Нишу и Краљеву.

Коментаришући изјаву градоначелника Прокупља, Александра Симоновића, да је привилегија имати једну овакву фабрику у граду, Ана Пешић је истакла да је то тачно и да је својим пословањем, она дала велики допринос отварању нових радних места.

-Из године у годину, производни капацитети су се ширили, а самим тим, запошљавали нови радници. У прокупачким погонима тренутно ради близу 3.300 радника, чија просечна старост износи око 35 година, рекла је она и додала да су запослени једно велико благо Компаније ”Леони”.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*