Делегација из турског града Сердивана посетила Прокупље

Градоначелник турског града Сердивана, Јусуф Алемдар, са сарадницима, борави ових дана у Прокупљу. Данас је у Градској кући приређен пријем за госте из Турске, након чега је одржан састанак, на коме је било речи о будућој сарадњи Прокупља и Сердивана.
Поздраваљајући присутне, градоначелник Прокупља Александар Симоновић истакао је да је ова посета од великог значаја за наш град.
-Данашњи састанак је само почетак успостављања сарадње са представницима турског града Сердивана, а у наредном периоду намеравамо да ту сарадњу остваримо на свим пољима. Обострани циљ је да унапређујемо пријатељске односе и сарадању, да представимо наше историјске, културне и привредне садржаје и понудимо инвеститорима неку од погодних локација за пословна улагања, истакао је градоначелник Симоновић.
Према његовим речима, представници два града, водили су конструктивне разговоре и усагласили се око текста Меморандума о разумевању и сарадњи, који ће бити потписан почетком наредне године, када делегација Града Прокупља посети Сердиван.
Градоначелник Сердивана, Јусуф Алемдар, изразио је задовољство због почетка пријатељских односа са руководством Прокупља и додао да ће учинити напор да помогне привредни развој нашег града.
-Намера нам је да што пре кренемо у реализацију наших идеја, а то значи да већ имамо у плану две-три фирме које би овде могле да послују. Турска је последњих 15 година изузетно напредовала у том смислу, а наша жеља је да помогнемо и вашем граду да напредује, казао је градоначелник Сердивана.
За госте из Турске, одржана је презентација на тему „Зашто инвестирати у Прокупље“, током које је члан Градског већа, Маја Башић, представила све потенцијале са којима град располаже. Истакнуто је да је Прокупље изузетно погодно место за пословна улагања јер је обезбедило више погодних локација за отварање производних погона.
-Прокупље је атрактивна локација за инвестициона улагања, закључила је члан Градског већа Маја Башић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*