Награђен рад прокупачке учитељице у Београду

„Математичари истраживачи“, рад је прокупачке учитељице Јелене Бабић, који је награђен у Београду на Институту за модерно образовање, у оквиру пројекта „Обележавање Дана интелигенције“.
-На Институту је одржана трибина, под називом „Стимулација интелектуалног развоја-примери добре праксе“, а њен циљ је био унапређење система образовања у Србији, али и побољшања положаја даровитих у друштву. Организатор је била Менса Србије и Удружење „Креативни ученици“, у сарадњи са Институтом за модерно образовање, рекла је учитељица Бабић, која ради у издвојеном одељењу Основне школе „Милић Ракић Мирко“ у Доњем Кординцу.
Она је истакла да је од 190 пријављених активности, реализовано 120, а награђено 30.
-Сама трибина је била завршница „Дана интелигенције“, који је окупио примере добре праксе из целе Србије и региона. Нас тридесеторо колега смо имали прилику да скупу представимо своје радове, који су процењени као најбољи за стимулацију интелектуалног развоја ученика, истакла је ова учитељица.
О самом часу, који је реализован у оквиру пројекта „Обележавање Дана интелигенције“ у Школи у Доњем Кординцу, она је нагласила да је његов циљ био развијање логичког мишљења и оријентација у простору, уз помоћ знакова које користе извиђачи.
-Ученици су извиђачким знаковима усмеравани ка местима на којима се налазе загонетке. Решење загонетке представљало је место на коме је сакривен логички задатак, а задаци су били примерени узрасту, објаснила је прокупачка учитељица Јелена Бабић.
Поред симболичних награда и признања, награђени су добили и годишње чланство на Институту за модерно образовање, што је веома значајно за њихов даљи професионални рад.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*