Десети фестивал дечијег стваралаштва ФЕДЕС

Овогодишњи јубиларни, 10. по реду, Фестивал дечијег стваралаштва ФЕДЕС, почео је данас традиционалним такмичењем инструменталиста у Музичкој школи „Корнелије Станковић“.

-Ово је врло важна и значајна манифестација за наш град. Она је 2015. године постала манифестација од културног значаја за општину Прокупље. Окружног је карактера и у њој се такмиче ученици основних школа. Дом културе, као организатор, труди се да сваке године у програм ФЕДЕСА уврсти нешто ново. Тако ће се ове године, по први пут, ученици такмичити и у свирању кларинета. И то није све, по први пут нам гостује и Позориште лутака из Ниша, и по први пут имамо као члана жирија, једног победника ФЕДЕС-а, истакла је директор прокупачког Дома културе „Радивој Увалић Бата“ Тијана Петровић и нагласила да се овом Фестивалу сви радују, а посебно деца, која су одрастала са њим.

ФЕДЕС је, по завршетку такмичења инструменталиста, настављен извођењем Дечије песме Фестивала за ученике Основне школе „9. октобар“.

Програм овогодишњег ФЕДЕС-а садржи и представе за децу, изложбу ликовних радова, литерарну радионицу, вече народног стваралаштва, финале Дечије песме и завршно вече, на ком ће бити додељене награде најбољим извођачима овог Фестивала, по коме је град већ постао препознатљив.

Ову, садржајно веома богату манифестацију, организују Дом културе „Радивој Увалић Бата“ и Музичка школа „Корнелије Станковић“ под покровитељством Општине Прокупље.

Организатори ФЕДЕС-а обећавају добру забаву и несвакидашњи доживљај, те овим путем позивају све љубитеље дечијег стваралаштва да им се придруже. Фестивал дечијег стваралаштва ФЕДЕС траје до 7. новембра.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*