Детињство „у стиховима“

У организацији Књижевне омладине Прокупље, заједничким снагама, на музичко-поетској вечери, поред подмлатка Књижевног друштва „Раде Драинац“, учествовали су и полазници Предшколске установе „Невен“ и основци прокупачких школа.

Ово, садржајно дружење, одвијало се у оквиру Културног лета Дома културе, под називом „Рече зрак и сакри се у маслачак“.

Инспирисано је књигом Зорице Кубуровић „Лек од бресквиног лишћа-књига о одрастању.“ по први пут су се једном оваквом књижевном тренутку придружили и млађи учесници. Деца из Предшколске установе „Невен“ су певала дечије песме Весне Јовановић, а чули су се и стихови из књиге „Топличке маштарије“ Срђана Живковића, истакла је председница Књижевне омладине Прокупље Ивана Ђурковић.

Њима су се на сцени придружили и ученици од другог до осмог разреда прокупачких основних школа, који су показали да Књижевна омладина и у годинама које долазе, има песнике на које може да рачуна.

Овој веселој дружини са пуно извођача, свирајући на гитари, прикључио се и Андрија Станковић. Председница Књижевне омладине Прокупље Ивана Ђурковић, књижевни сусрет старије групе песника, најавила је за 9. јул.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*